Araç Takip, Gps Takip yada diğer adıyla Araç Takip Sistemi

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

Merhaba sayın okuyucularımız, bu yazımızda sizlere araç takip sistemi yada kısaca Google da yazdığınız ismiyle araç takip meselesini gerek sektörel gerek kullanıcı deneyimi yönünden inceleyip gerekirse ince eleyip sık dokuyarak anlatmaya çalışacağız.

Araç takip denilince ilk aklımıza gelen bir patron gelir ve tabiki patronun araçlarını yönetme yada yönetebilme kontrol altında tutabilme isteği gelir. Bu istek aslında bir hayli mantıklı neden derseniz? Düşünün ki büyük bir firmasınız ve onlarca belkide yüzlerce ticari araçlarınız var. Nasıl kontrol altında tutabilirsiniz? Yada her aracın gün içerisinde ne kadar yakıt sarfettiğini hangi alanlarda gezdiğini nereden bilebilirsiniz? Elbette bu noktada devreye araç takip sistemleri yada sizin tabirinizle araç takip, gps takip cihazları çıkmaktadır. Birçok araç takip sistemi yada gps takip cihazını kullanma deneyimi yaşamışımdır. Burada sizlere kısmen açıklamaya çalışacağım.

Araç takip sistemlerin de yada şu meşhur adıyla gps takip ‘te en çok tartışılan noktalardan biri belki de vaat edilen ile cihazın tamamen birbirinden farklı çıkmasıdır. Örnek verecek olursak cihazı aldınız çoğu araç takip’de montaj ücreti istenmektedir. Çünkü bazı gps takip ürünlerinde detaylı bilgiyi almak adına üretim bu şekilde yapılmaktadır yani içten montajlı şekilde üretilir. Bu değerler nedir? Örnek veriyorum yakıt seviyesini tam olarak motordan canlı değerini almak.. Araç takip sistemini satın aldınız peki sonraki aşaması nedir ? Burada süreç ikiye ayrılır. Çünkü eğer içten özel montaj gerektiren bir araç takip satın aldıysanız montaj extrası çıkacaktır ve değerleri normallerine göre biraz daha canlı okuyabileceksiniz. Diğer seçenek tak-çalıştır şeklinde işleyen ve montaj gerektirmeyen araç takip cihazlarıdır. Hiçbir montaj yapmanıza gerek kalmaz ve tek yapmanız gereken sadece satın aldığınız gps takip yada araç takip her ne ise ismi, bu cihazı obd girişine takmaktır. Obd soket girişleri genelde araçların direksiyon altlarında, vites önlerinde olur. Şunuda belirtmekte fayda var. Obd soket girişleri 2000 model ve üstü araçlarda bulunmaktadır. Yani aracınız veya filonuzda 2000 model altında araç var ise değiştirmenizi tavsiye ederiz. Evet ikinci alternatif olan tak çalıştır cihazlardan bahsettik montaj yapılanlara oranla daha pratik’dir. Tabi birde tak-çalıştır cihazlarda detay konusu var. Eğer satın alacağınız tak-çalıştır araç takip yada gps takip cihazınızda canlı yakıt değerlerini okuma yok ise pek tavsiye etmiyoruz. Nedeni şu ki eğer bu bahsi geçen cihaz türlerinde bu değeri okuma kabiliyeti varsa zaten muhtemel diğer özelliklerin çoğunu da okuyabilecektir. O yüzden sizin için isabetli bir karar olacaktır.

araç takip ve gps takip

Araç takip sistemleri ( araç takip, gps takip ) sizlere filonuzu (araçlarınızın tamamı) yönetme noktasında şüphesiz en büyük yardımcınız olacaktır. Şunu unutmayın ki kullanıcı deneyimi herşey den daha önemlidir. Satın alacağınız araç takip cihazının mutlaka önce bir demo versiyonunu isteyerek sistemi keşfedin ve kullanın. Eğer sistem sizin için kullanışlı ve çok imkan sunuyorsa, karışık olmaktan ziyade basit bir arayüze sahip ise işte tamda aradığınız cihaz olarak düşünebilirsiniz.

Saygılarımızla,

 

ObdPlus Destek Ekibi

Facebook Twitter Google+ Pinterest
Yorumlar   
0 #2 obdplus araç takip 02-08-2016 08:17
Alıntılandı bilal:
ben kendi aracıma almak istiyorum arabam 1994 model reno bu cihaz benim aracıma uyumlumudur ?

Bilal bey merhabalar efendim obd2 soketi bunulan bütün marka model araçlarınıza uyumludur efendim bu soketli araçlarda genelde 2000 model üstü araçlarda vardır efendim.
Alıntı
0 #1 bilal 01-08-2016 13:29
ben kendi aracıma almak istiyorum arabam 1994 model reno bu cihaz benim aracıma uyumlumudur ?
Alıntı
Yorum ekle


Mobil'den Yönetin!

Google Play  

Sizi Arayalım

Numaranızı bırakın,
sizi arayalım.



×

Log in