AĞIR VASITALARDA VE İŞ MAKİNELERİNDE ObdPlus

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

 

Ağır vasıta ve iş makinelerinde ObdPlus  kullanılabilir. Bu araçlarda yapılabilecek işlemler;

1. Arıza tespiti

2. J1939, J1708, SAE J1850, ISO 9141-2, ISO 14230, ISO 15675 Protokolündeki tüm canlı verilerin görülmesi ve analizi

3. Araç takip ve gezi raporları

4. İş makinelerinin çalışma süreleri

5. İş makinelerine bağlı olan ;damper,mikser,frigo .. vb. yapıların çalışma durumları (PTO)

6. İş makineleri ve Ağır vasıtaların beyinden gelen bütün verilerin analizi ve raporlanması

7. İş makinesi ve ağır vasıta araçların ECU larında veri okunabilmesi için convertor ve simülatör montajı

 

        İş makineleri ve ağır vasıta araçların beyinlerinden ve iş makinelerine bağlanan damper ,mikser gibi ekstra aparatlarda  veri okunabilmesi için convertor ve simülatörlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu convertor ve simülatorler , araca bağlanan aparatlara göre yazılımsal farklılıklar göstermektedir. İş makinelerinde convertor , simülator, arıza tespit (on board diagnotic) ve araç takip cihazı senkronize bir şekilde çalışması gerekmektedir. Firmamız bu 4 aparatı tam bir uyum için  çalıştırabilmektir.

 

İş makinelerinde rölanti modu çok önemlidir. Sebebi ise rölanti modunda uzun süre çalışan iş makinelerinin motor aksamlarında sorunlar oluşmaktadır. OBDPlus ile iş makinelerinin rölantide ne kadar çalıştıklarını tespit edebiliriz.

      İş makineleri çoğunlukla bozuk arazilerde çalışmaktadır. Arazi şartlarında eğimli alanlar olmaktadır. ObdPlus içerisindeki G-sensörü sayesinde araçların bulundukları zeminlerin eğimleri hesaplanabilir. Belirlenecek bir eşik değeri sayesinde operatöre sesli uyarı uzaktan yöneticiye ise e-mail uyarı gönderebiliriz. Bu sayede doğabilecek kazaların önüne geçebiliriz.

ObdPlus araç takip sistemi ile beraber kullanacağımız ara bağlantı convertorü sayesinde  ağır vasıta araçların damperlerinde yük ağırlığını hesaplayabiliriz. Belirlenecek bir eşik değeri sayesinde araçlar belirlenen fazla yükü aştığında şoföre sesli uyarı ,bu işlemleri kontrol edecek ekibi ise ekranın uyarı yansıtılacaktır. Bu yük değerlerinin ayrıntılı raporları sayesinde ise aracın ay içerinde yada belirlenecek tarihler arasın ne kadar yük taşıdı ,bu yükü taşırken ne kadar mazot tüketti tarzı çapraz raporlar alabiliriz.

Ağır vasıta araçlarda marka ve modele bağlı olarak kullanılan yazılımlarda ve donanım aksamların farklılıklar görünmektedir. Dünya geneli FMS standartları dahil olmak ,tam manasıyla kullanıcılara açılmamıştır. Bu aradaki farklılıklar uzakta araç yönetim sistemleri yapan firmalara  büyük anlamda sıkıntı yaşatmaktadır. OBDPlus ekibi olarak bu tür sorunlar piyasada çok karşılaştık. Bunları çözebilmek için kendi geliştirmiş olduğumuz simülatör sayesinde farklı model ve marka araçların yazılımları kullanabileceğimiz bir veri haline getirebiliyoruz. 

Ağır vasıta ve iş makineleri binek araçlara kıyasla daha pahalı araçlardır. Bu araçların çalışma süresine göre ücretlendirildiğini düşünürsek , bu araçlar doğabilecek arızaların kısa sürede çözülmesi veya arızalar oluşmadan ön tanıda bulunabilmek maddi manada yüksek kazanç sağlayacaktır. ObdPlus ekibi olarak bu durumun farkındayız. Bu eksikliği gördük ve Türkiye de bir ilki gerçekleştirdik. Uzaktan arıza tespiti ve bu arızaların uzaktan giderilebilmesi. İş makineleri ve ağır vasıtalar uzun süre çalışan araçlardır. İş akışını bozmadan arıza tespiti uzaktan yapılabilinir ve bu arıza geçici bir arıza ise yine uzaktan silinebilir. Bu da iş akışının durmamasına ve maddi kaybın en aza inmesine vesile olacaktır

 

Ağır vasıta ve iş makinelerinde uzaktan yönetimi tam manasıyla yapabilmek için 4 argümana ihtiyacımız var;

1. Araç takip modülü

2. Arıza tespit modülü

3. Simülatör

4. Convertor

 

Bu 4 argümanın aynı anda kullanılması gereken durumlarda olabilmekte beraber aracın yapısına göre değişen durumlarda daha az  argümanda kullanılabilir.

 

AĞIR VASITA VE İŞ MAKİNELERİNDE OBDPLUS UZAKTAN YÖNETİM SİSTEMİ

Ağır vasıta ve iş makinelerin fiyatlandırma kullanılacak donanıma ve yazılma göre değişmektedir. Yeni model araçlar gelişen teknolojiye uyum sağlaması nedeniyle maliyetler daha aşağıya çekile bilinir. Yada araçlarda kullanılan ekstra aparatların yönetilmesi istediği fiyatlandırmayı etkilemektedir.  Ağır vasıta ve iş makinelerinde en uygun fiyatlandırma araç başında kısa bir analizde sonra en sağlıklı hale gelecektir.

BAKIM BEDELLERİ

Ağır vasıta ve iş makineleri raporlamanın ve geriye dönük analizlerin sıkça kullanıldığı bir alandır. Sistemin ihtiyacı olan durumlar;

• Periyodik olarak data base kontrolü ve bakımı

• Harita kullanım bedelleri

• Periyodik olarak eski dataların manüel ve otomatik bir şekilde temizlenmesi

• Sistemin performansını güçlendirmek için gerekli analizler yapılması ve yapısal değişikliklerin yapılması

• Sunucu bakımlarının yazılımsal olarak yapılması

 

 

© 2015 Obdplus.com.tr Tüm hakları saklıdır.