Araç Takip Sistemi Kullanımı

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

   Dünyamızın çevresinde 22 binden fazla uydu bulunmaktadır. Bu uydular dünyanın çevresinde 3 katmanda sıralanmıştır. İlk katmanda  internet televizyon yayınları için kullanılan uydular bulunur. 2 katmanda  telefon haberleşme ve benzeri uydular bulunur. Son olarak 3. Katmanda GPS uyduları bulunur. Bu uydular  istenildiğinde konum ve bir çok bilgiye ulaşabilmemizi sağlıyor. GPS teknolojisi ülkemizde 2000 yılından sonra kullanılmaya başlamıştır. Kullanım amaçları arasında en önemlisi araçların konum bilgilerine ulaşmaktır.

    GPS takip sistemi kullanımı en çok büyük firmaların araç filolarında görülmektedir. Bunun yanı sıra kişisel otomobillerde, kamyonlarda, otobüslerde, deniz araçlarında  ve hava araçlarında da kullanılmaktadır. GPS takip sistemin çalışma mantığı aracınıza taktığınız GPS modülü dünyanın 3. Katmanında bulunan en az 7 uydudan sinyal aldığında size aracın dünyadaki bulunduğu yerin enlem ve boylam  olarak hesaplayıp sizin konum bilgisini gönderir.GPS araç takip sisteminin konum olarak nokta atışı yapmasını istiyorsanız 7’den fazla uyduya bağlanmanız gerekmektedir. Tabi bu durumda GPS’e ödediğiniz fiyat da doğal olarak artacaktır. Bu nedenle çok sayıda araca sahip firmalar için olumsuz bir durumdur. Çünkü firmaların araç sayısı oldukça fazla ve firmalar araçların sadece konum bilgisine değil araç ile ilgili bilgilere ulaşmak istiyor. Bunun için günümüze kadar bir çok teknoloji geliştirildi. OBD Plus bu teknolojik ürünler arasında en gelişmişler arasındadır. OBD Plus M2M(machine to machine ) yani makineler arası iletişimi kullanarak araca ait bilgileri kullanıcıya gönderir. Bu bilgiler aracın konumu, motora uygulanan gücü, aracın hızını, aracın durduğu yerleri ve aracın sağlık durumunu kullanıcıya uydular aracılığı ile gönderir. Güvenlik olarak araçta bulunan GPS modülü çıkartıldığında kullanıcıya bu durumun bilgisini OBP Plus sms olarak bilgilendirir. Ayrıca araçlarda yakıt hırsızlığını engellemek için önceden belirlenmiş olan yakıt tüketim grafiğine uygun bir tüketim olmassa OBD Plus kullanıcısı uyarılır. Böylece sistem bu tür durumlar için hem bir önlem  alma hem de bir caydırıcılık niteliğindedir.

    Araç takip sistemi ya da GPS takip cihazı sadece büyük firmalar için değil kişisel kullanım içinde yararlı bir sistemdir. Aileler genelde erkek çocuklarını takip etmekte zorlanır. Sonra internette arama yaptıklarında OBD Plus ile karşılaşırlar. Çünkü OBD Plus hem aracınızı takip etmek hem de aracın OBD bilgilerini görmek istiyorsanız OBD Plus isteklerinizin hepsini karşılar.

 

© 2015 Obdplus.com.tr Tüm hakları saklıdır.