Uzaktan Pompa Çalıştırma ve Kuyu Kontrol Sistemleri

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

               

           Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile insanoğlunun işleri de kolaylaşmaktadır. Eskiden tarlayı/bahçeyi sulamak için tarlaya kadar gidilir kuyudan saatlerce su çekilirdi. Teknolojinin gelişmesi ile üretilen uzaktan (remote control) kontrol edilebilen sistemler ortaya çıkmıştır. Tarımdan Dünya nüfusunun artması ile tüketim talebinin artması, tarım yöntemleri konusunda insanların revizyona gitmesine; hasat makinelerinin, toprağı işlemek için makinelerin, uzaktan kumandalı sulama sistemlerinin geliştirilmesine vesile olmuştur. Aslında oluşan bu sonuç kaçınılmaz bir sonuçtur. Az miktarda topraktan daha çok miktarda ürün elde edebilmek için bilim adamları ve tarımsal alanda teknoloji üreten firmalar hala çalışmalara devam etmektedir.

Üretilen ve kullanılan yeni tarım yöntemleri sayesinde tarımda üretim verimliliği giderek artmaktadır;
Örnek verecek olursak. Eskiden 2 dönümlük yerde onlarca kişi tarımla uğraşırken günümüz teknolojileriyle tek kişi tarım yapabiliyor.
Uzaktan pompa çalıştırma ve kuyu kontrol sisteminin çalışması;
       Sistem Tarlanıza/Bahçenize yerleştirilir, cihazın içine takacağınız GSM Sim kartı ile uzaktan sistemi müdahale edebilir, ister arayarak ister mesaj atarak su pompanızı aktifleştirerek sulama yapabilirsiniz.
Ayrıca sulama sırasında; canlı olarak akan suyun debisini görebilir ve değiştirebilirsiniz.
Özellikleri;
       Cep telefonuyla günlük sulama programlaması yapabilir, uzaktan aç/kapa yapabilir, elektrik kesintilerinden her hangi bir ısıl olaylarından SMS ile haberdar olabilirsiniz. Cihaza telefon bağlanmasına gerek yoktur, cihazın üzerinde SIM yuvası bulunmaktadır.
Faydaları;
       Bu cihazla Tarlaya/Bahçeye gitmekle uğraşmayacaksınız, elektrikten yoldan tasarruf etmenizi sağlayacak.

© 2015 Obdplus.com.tr Tüm hakları saklıdır.