Canbus Araç Takip Sistemi

Canbus Araç Takip Sistemi Nedir?

CANBus sistemi 2000 model ve sonrası araçlarda araçlar arası haberleşme protokolüdür. Diğer bir deyişle tek kablo üzerinden verilerin aktarılması olayıdır. Otomotiv sektörü dışında geniş bir kullanım alanına sahip olan CANBus farklı verilerin tek bir noktadan kontrol edilerek veri transferinin yapılmasını sağlar. 

CANBus araç takip sistemi sayesinde araçlardan farklı veri parametreleri alınmaktadır. En önemli ve öncelikli özelliklerinden olan yakıt seviye ve tüketim bilgilerini otomotiv sektöründe araçların performanslarının kontrol ve analiz edilmesine olanak sağlamaktadır. 

 Canbus Sisteminin Uygun Olduğu Araçlar

CANBus araç takip sistemi 2004 yılı marka ve model araçlarda kullanılan haberleşme protokolüdür. Yüksek tonajlı araçlarda daha fazla kullanılmaktadır. Araç yakıt tüketimi ve motor bilgilerinin kontrol edebilmesi açısından önem arz etmektedir. CANBus araç takip sistemi ;

- DAF (CF/CX)

- Mercedes (Actros / Atego)

- Scaina (G / R)

- Ford (Cargo)

- Iveco (Stralis / Trakker)

- Volvo (FH / FM / FMX)

- MAN (TGA / TGL / TGS)

- Renault (Premium)

 Gibi tonajı yüksek olan çekici (TIR) araçlara uygulanmaktadır.  CANBus araç takip sistemi ile araçlardan alınan veriler birbirinden farklılık gösterebilir. Yakıt tüketimi, anlık yakıt tüketimi ve motor parametre bilgileri Canbus araç takip sistemi kullanıcıları tarafından analiz edilebilmektedir.

Canbus Araç Takip Sistemi ile Hangi Raporlar Alınabilir?

CANBus araç takip sistemi ile araç marka modellerine bağlı olmak üzere araçlardan farklı raporlama seçenekleri alabilirsiniz. Örnek olarak ; Yakıt bilgisi, sürücü kullanım davranışları, araç motor parametresi gibi bilgileri Canbus araç takip sistemi üzerinden takip edilebilir ve raporlayabilrisiniz. Ve CANBus araç takip sistemi ile alınabilen raporları aşağıda görebilirsiniz ;

1. Araç Hızı, Motor Devri

2. Ortalama ve Toplam Yakıt Tüketimi

3. Motor Sıcaklığı, Yakıt Seviyesi

4. Aks Ağırlığı, Motor Saati

5. Gaz Pedalı Pozisyonu

6. Toplam Kilometre, Servis Mesafesi

7. Motor Torku, Takograf Bilgisi

 Yukarıda belirttiğimiz raporlamalar araç marka modellerine göre değişiklik göstermekle beraber farklı olan araçlarda canbus araç takip sistemi yazılımına uyumluluk gösteren araçlardan alınacak bilgiler doğrultusunda veri analizi yapılabilme imkanı sunmaktadır.

 

© 2015 Obdplus.com.tr Tüm hakları saklıdır.