Araç Takip Sisteminde Bulut Teknolojisi

تقييم المستخدم: 5 / 5

تفعيل النجومتفعيل النجومتفعيل النجومتفعيل النجومتفعيل النجوم
 

Araç Takip Sistemi

            Araç Takip Sistemi, araçların bilgisayar veya mobil iletişim cihazları ile takip edilebildiği bir sistemdir. Bu sistemi kullanarak araçlara ait veriler(hız, güzergah, konum, arıza) anlık olarak ya da planlanmış tarihlerde takip edilebilir.

            Araçlara entegre edilen Veri Cihazları sayesinde; GPS uydularından alınan bilgiler, çeşitli donanımlar aracılığıyla edinilen araç verileri,  şebekeler üzerinden gerekli sunuculara aktarılır. Bulut teknolojisi vasıtasıyla, aktarılan veriler uygun yazılımlar ile derlenir ve depolanır.

Bulut Teknolojisi

            Bulut bilişim, bilgisayarlar ve diğer cihazlar için, verilerin depolandığı, zaman/mekandan bağımsız olarak kullanılabilen, kullanıcılar arasında kaynak paylaşımını sağlayan ağ tabanlı bilişim hizmetlerinin temel adıdır. Bulut bilişim, bir ürün olarak değil, hizmet olarak tanımlanır. Çeşitli yazımlar aracılığı ile ağ üzerinde aktarılan verilerin depolanmasının yanısıra, kullanım amacına göre kategorize edilebilmesine imkan tanır.

            Bulut, ağ üzerinde olması sebebiyle, günlük hayatta üzerinde kontrol sağlanması zor olan yüksek boyutlardaki verinin çeşitli altyapı hizmetleri ile güvenli bir şekilde saklanmasına olanak tanır.

Araç Takip Sistemlerinde Bulut Teknolojisi

            Uydu iletişim sistemlerinin gelişmesi ile birlikte, bulut teknolojisi günlük yaşantımızın çok büyük bir parçasını oluşturan ulaşım araçlarına entegre edilerek insanoğluna büyük kolaylıklar sağlamıştır. Günümüzde, GPS entegreli ve GSM destekli araç takip sistemlerinin kullanımı ile: 

·         Anlık konumun belirlenmesi,

·         Sürücü/sürüş konforunun arttırılması,

·         Arıza tespitlerinin kolaylaştırılması,

·         Yakıt seviyesi/durumunun belirlenmesi,

·         Katedilmiş mesafenin ve tahmini ulaşım süresinin hesaplanması,

·         Elde edilen verilerin raporlanması,

benzeri çeşitli özellikler; sensör destekli, web tabanlı yazılım ve donanımlar sayesinde sağlanmaktadır.

            Bütün bu veriler,  Araç Takip Sistemi cihazları sayesinde, aktifleştirildiği andan itibaren gerekli bulut sunucularına anlık olarak yönlendirilmektedir. Araç/filo sahipleri, halihazırda verilerin depolandığı sunuculara herhangi bir web platformundan zaman/mekan gözetmeksizin ulaşıp, gerekli müdahaleleri yapabilmektedir. İstenilen tüm veriler, izin verilen kullanıcılar tarafından doğruluğundan/güvenirliğinden şüphe edilmeden, ayrıntılı bir şekilde incelenip, kullanıcı dostu arayüzler sayesinde kolaylıkla raporlanabilmektedir.        

Araç Takip Sistemlerinde Bulut Teknolojisinin Avantajları

·         Depolama/Kategorileme

            Araç takip sistemi ile elde edilen veriler tarihsel olarak sıralanarak, yüksek güvenlikli bulut sunucularında istenilen anda erişime hazır halde tutulmaktadır. Kullanışlı bir şekilde kategorize edilmiş veriler aracın en verimli şekilde kullanılmasına/yönetilmesine olanak sağlanmıştır.

·         Güvenlik

            Elde edilen verilerin anlık olarak güvenli ağlar aracılığı ile paylaşılması sayesinde; veri kaybının tam anlamıyla önüne geçilmiş olup; kullanıcı sınırlamaları ile araç/filo sahibinin sistem üzerinde tam hakimiyeti sağlanmıştır.

 

·         Güncelleme/Düzenleme

            Küçük/büyük ölçekli tüm şirketler bulut sisteminin sağladığı avantajlar sayesinde Araç Takip Sistemi'ni ek yazılım ve donanımlara ihtiyaç duymadan, yönetici paneli üzerinden kolaylıkla ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirebilmektedir. Araç verilerinin isteğe bağlı olarak güncellenebilmesi/düzenlenebilmesi veri karmaşıklığını engellemede ve amaca uygun hizmeti garanti etmektedir.

·         Sınırsız Kapasite

            Verilerin ağ üzerinde oluşu sayesinde herhangi bir sınır olmadan, istenilen miktarda veri sorunsuz bir şekilde depolanarak, detaylı incelemeler ve planlamalar yapılmasına olanak sağlanmaktadır.

            Görüldüğü üzere Araç Takip Sistemleri bulut teknolojilerinin kullanımı ile çeşitli avantajlara sahip olmakla birlikte, kullanıcılara ve yöneticilere verimli/planlı veri yönetimi konusunda büyük kolaylıklar sağlamıştır.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
التعليقات   
0 #1 zeki 2017-04-27 08:14
1 ay öncesi verileri sistem üzerinden görebilir miyiz peki
اقتباس
أضف تعليق


قم بالإدارة من الجوال!

Google Play  

×

Log in