ARAÇ TAKİP CİHAZLARININ DONANIMSAL YAPISI VE NASIL ÇALIŞTIKLARI

تعطيل النجومتعطيل النجومتعطيل النجومتعطيل النجومتعطيل النجوم
 

      Araç takip cihazı aslında aracın online yada offline bir şekilde gittiği konumların enlem ve boylam , aracın saatteki hızının bilgisine ulaşabileceğimiz  bir cihazdır. Bu cihaz sayesinde aracın güvenliğini bir bakıma sağlamış bulunmaktayız. Günümüzde en yaygın olarak Gsm /gprs vericisi bulunan araç takip cihaz sistemi kullanılmaktadır. Sebebi ise üzerinde gprs/gsm vericisi bulunmayan araç takip cihazının enlem ve boylamlarını ancak bilgisayarla bağlantısı kurulduğunda bilgilere ulaşılabildiği için tercih edilmemektedir. Günümüzde kullanılan araç takip cihazının basit modeli aşağıdaki gibidir.

        Bir araç takip cihazında yer alan Microcontroller ,Gsm ve gprs modemi, gps reseptör ,ve rs-232 dir.

Gps (Global Positioning System); yer bilgi sağlayan uzay uydu sistemi

Gsm/Gprs : Cep telefonu şirketleri üzerinden billgi aktarımı sağlayan teknoloji.

Rs-232 : Bilgisayarla 0 ve 1 sayıları üzerinden iletişim kurmasını sağlamaktadır.

Gpsden gelen veri bir çok bilgi içermektedir . Bizim için gerekli olan bilgiyi Microcontroller sayesinde filtreleme yaparak istediğimiz bilgiye ulaşabilmekteyiz .

Gsm/gprs sayesinde Gpsden alınan bilgiler anlık olarak sunuculara AT komutu sayesinde ulaşmaktadır .  Bu sunuculara erişimi aldıktan sonra araçlarımızın anlık konum, anlık hız bilgilerine erişim sağlayabiliriz.

Günümüzde ise araç takip cihazları daha üst düzey bir konuma getirilmiştir. Yeni araç takip sistemlerinde araca acil durum butonu takılıp aracın anlık olarak emniyet güçlerinden yardım alması sağlanmaktadır .Bazı araç takip cihazlarında ise hem araç kontrol cihazı ve hem araç takip edilebilmektedir. Bunun sayesinde hem aracınızın çalınması durumunda anlık olarak kitlemek, ve emniyet ekipleri tarafından yakalanması sağlayabiliriz. Ve artık araç kontrol cihazları sayesinde aracımızdaki hız aşımını engelleyerek yakıt tasarrufu da sağlayabiliriz.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
التعليقات   
0 #2 sinan 2017-09-20 07:29
bildirimler sms yoluyla mı ulaşacak ?
اقتباس
0 #1 necmi 2017-04-26 14:37
anlık olarak kitleme olayı nedir ?? orayı tam olarak anlayamadım
اقتباس
أضف تعليق


قم بالإدارة من الجوال!

Google Play  

×

Log in